Hluk z ulice, Hlukový útlm, Prospekty

ALD Prieduch v obvodovom plášti pre všetky príležitosti

Hlukový útlm

ALD pre všetky príležitosti

LUNOS už viac ako 60 rokov vyvíja a vyrába prieduchy do obvodového plášťa pre optimálne vetranie bytov a domov. Dnes slúžia ako zdroj čerstvého vzduchu pre vetracie systémy a pre moderné tepelné čerpadlá. V  závislosti od požiadaviek je možné zvoliť prieduch ALD od LUNOS-u s vysokým hlukovým útlmom vo všetkých rozsahoch objemového prietoku. 

Aj príslušenstvo pre ne je možné ľubovoľne vyberať: od plastových krytov v rôznych prevedeniach až po dizajnové kryty zo skla, od štandardných filtrov cez jemné filtre triedy F7 až po kryty s maximálnou ochranou proti hluku. Dizajn interiéru je možné prispôsobiť želaniam a požiadavkám zákazníka. Veľa možností existuje aj pri úprave vzhľadu fasády budov: od plastových po kovové mriežky v rôznych farbách a materiáloch, striešky a kryty na ochranu pred poveternostnými vplyvmi z hliníka alebo nehrdzavejúcej ocele až po plne integrované riešenia vo fasáde. Toto všetko je možné s prieduchmi do obvodového plášťa od spoločnosti LUNOS.

Ako si vybrať tie správne komponenty a aký bude mať vplyv na výsledné akustické hodnoty ALD?

V uvedených tabuľkách nájdete rozmer hrúbky steny a zariadenie, pomocou ktorého je možné dosiahnuť maximálny štandardný rozdiel hladín hluku. Hrúbka steny v prvom stĺpci vám napovie, ktorý riadok v tabuľke je pre vás vhodný. V riadku si môžete prečítať požadovanú hodnotu. Na obrázku potom vidíte príslušenstvo vrátane príslušných hluk tlmiacich  prvkov, ktoré je potrebné použiť pre váš prieduch ALD. Samozrejme, je možné  dosiahnúť aj nižšie hodnoty hlukovej ochrany, no predpokladáme, že chcete zo systému vyťažiť maximum. 

Prajeme príjemnú zábavu s konfigurovaním svojho dokonalého prieduchu ALD.

A. apropo…..

Na nás sa môžete spoľahnúť 

… a samozrejme aj na technické údaje od LUNOS-u. Hlukové parametre sú merané a kontrolované prirodzene pri otvorených vetracích prístrojoch. Zatvorené zariadenie síce prepúšťa menej hluku, ale v konečnom dôsledku nezabezpečuje jeho prvoradú úlohu – zásobovanie čerstvým vzduchom. A to je práve to, čo má LUNOS na srdci už 60 rokov. Ovládanie vetrania je preto štandardne vybavené aj reguláciou podľa tepelno-vlhkostnej klímy.

Katalóg si môžete stiahnuť tu alebo prečítať na tejto stránke

Súvisiace články